open-navfaktor-logo
search
Odluku nazvao pamfletom
Medmedović ljut zbog odbijene žalbe: Neka vam je sretno...
Nakon što je danas i zvanično stigla odluka Apelacione komisije SDA kojom je odbijena žalba Šemsudina Mehmedovića na odluku Izborne komisije kojom mu je odbijena kandidatura za Predsjednika SDA, oglasio se i Mehmedović.
10.10.2023. u 22:35
get url
text

On je odluku nazvao "pamfletom, koji ni formalno, a pogotovo suštinski ne zadovoljava elementarne pravne norme, koje su sami postavljali".

- Nevjerovatan je stepen kršenja Statuta SDA, elementarnih pravnih praksi, same suštine postojanja SDA kao političke stranke. Strah od poraza, diktatura, jednoumlje - naveo je Mehmedović.

Dodao je kako "po nalogu Bakira Izetbegovića ponovo djeluje 'pravnik' Dževad Mahmutović", zbog kojeg je, kako navodi "propala revizija tužbe protiv Srbije za genocid".

- Nevjerovatan je stepen podaničkog odnosa Apelacione komisije, prema šefu koji postavlja standarde koji se mijenjaju iz dana u dan, sa jednim ciljem, da željeni vođa ne bude ugrožen. Osim formalno pravnih potpuno su zanemareni suštinski principi demokratije i slobode izbora - navodi Mehmedović.

Dodaje kako je "SDA važila za stranku koja je postavljala standarde, koji su se preslikavali kod drugih", a da je "danas očigledno drugačije, jer SDA standarde niko drugi ne želi".

Mehmedović dalje kaže kako će "ostati u povijesti upamćeni kao neko ko je na vrlo grub način uzurpirao SDA od naroda, ali i kao neko ko je zanemario sve demokratsko-liberalne standarde zarad ličnih pozicija".

- Gotovo je sigurno da će to ostaviti dalekosežne posljedice po snagu, stabilnost SDA, ali i budućnost Bosne i Hercegovine. Protiv diktature, jednoumlja, nepravde i zidova borićemo se sa demokratijom, slobodom, pravdom. Gradit ćemo mostove sa svim našim prijateljima. I nećemo odustati od naše misije izgradnje bolje SDA - navodi Mehmedović.

Dodaje i kako "podrška raste iz dana u dan i ovo je samo početak".

- Bez straha do pobjede! Neka vam je sretno sa doživotnim predsjednikom! - zaključuje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.