open-navfaktor-logo
search
Novi direktor KCUS-a
Konaković: Nekoliko interesnih grupa je protiv Gavrankapetanovića, ministar Rimac je dio priče
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider NiP-a, Elmedin Konaković, oglasio se na Facebooku komentirajući dešavanja oko imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na čelo Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).
10.02.2024. u 11:40
get url
text

Naveo je da je "proces imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a na površinu je izbacio prljavštinu za koju smo znali da postoji".

 VEZANI TEKST - Igre političkog podzemlja: Ko pokušava srušiti izbor Gavrankapetanovića, hoće li Rimac završiti na optuženičkoj klupi?

- Nekoliko interesnih grupa čini sve da čovjek koji je od UO KCUS predložen za direktora ne bude imenovan. Interesne grupe koje dobro sarađuju godinama, bez obzira ko je na vlasti. Kolo vode uposlenici Ministarstva zdravstva FBiH koji godinama koordiniraju upravo pomenute interesne grupe - navodi Konaković.

Dodaje da je "ministar Rimac dio priče, ne zna ili ne želi da se tim problemom bavi. I to ćemo, kaže ministar, saznati u narednih nekoliko dana".

- Nismo se puno uzbuđivali ni reagovali, htjeli samo da se slika jasno vidi. Provjeravali su diplomu, dobili potvrdu od EFSA da je sve ok. Pitali su Ministarstvo visokog obrazovanja KS da li je certifikat jači od diplome (ne šalim se), dobili su adekvatan odgovor. Očekujemo da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović bude imenovan vrlo brzo, a u suprotnom sam siguran da će pravosudni organi reagovati. E onda, nek’ se pripreme interesne grupe. P.S. - u posjedu sam prvostepene presude zbog identičnog procesa. Odgovorna osoba presuđena na kaznu zatvora - napisao je Konaković.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.