open-navfaktor-logo
search
Izdvojeno 94.800 KM
Kantonalna Vlada i ove godine plaća struju raseljenim porodicama nastanjenim u TK
Pravo na subvenciju imaju porodice s niskim primanjima i statusom raseljenih osoba.
Autor: J. B.
09.04.2024. u 20:00
get url
text
Ministar Fadil Alić
Ministar Fadil Alić
Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na odluku Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, kojom se izdvaja 94.800 KM za sufinansiranje troškova električne energije za raseljene osobe nastanjene na području kantona u 2024. godini.
- Troškovi električne energije sufinansirat će se u mjesečnom iznosu od 25 KM sa uračunatim PDV-om po domaćinstvu za cijelu godinu - rekao je Fadil Alić, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK.
Pravo na sufinansiranje troškova električne energije imaju raseljena lica nastanjena u kolektivnim smještajima izgrađenim, rekonstruiranim i adaptiranim za potrebe raseljenih lica na području TK čiji prihodi po članu domaćinstva ne prelaze 14 posto prosječne neto plate u TK iz prethodne godine
Radi se o raseljenim porodicama koje žive na području svih 13 općina i gradova u TK na ukupno 56 lokacija.
- Ovo je projekat koji se realizira kontinuirano, svake godine. Na području Živinica imamo deset stambenih jedinica, po sedam u Gračanici i Srebreniku, šest u Kladnju, po pet u Banovićima i Tuzli, četiri u Kalesiji, tri u Lukavcu i Čeliću, po dvije u Sapni i Doboj Istoku te po jednu u Teočaku i Gradačcu. Radi se o porodicama sa tri do četiri člana, koje su ranije bile u objektima kolektivnog stanovanja iz kojih su kasnije iseljeni - pojasnio je Alić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.