open-navfaktor-logo
search
S današnje sjednice
Usvojen plan rada: Prioritet za Vladu TK su četiri velika infrastrukturna projekta
Vlada TK nastavlja rad na velikim kapitalnim projektima koji su započeti.
AUTOR: Autor: J. B.
09.04.2024. u 15:14
get url
text
Idejni projekat Kampusa Univerziteta u Tuzli
Idejni projekat Kampusa Univerziteta u Tuzli
Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je danas plan rada za 2024. godinu u kojem je sadržano 86 različitih programa i mjera, koje su definirala kantonalna ministarstva.
- U planu rada, 46 programa proizilazi iz strategije razvoja TK od 2021. do 2027. godine, a 40 programa su iz osnovne djelatnosti i nadležnosti ministarstava. Nastavljajući aktivnosti iz prethodne godine, a koje se odnosne na realizaciju strateških infrastrukturnih projekata, Vlada TK će poseban fokus usmjeriti na rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Vlade TK, projekat Kampusa Univerziteta u Tuzli, izgradnju zgrada za Policijsku upravu Živinice i Općinski sud u Lukavcu - rekla je danas Erna Kusturica, pomoćnik za razvoj ministra privrede TK.
Također, u programu rada planirano je ukupno 237 aktivnosti, od čega je 137 normativnih i 100 tematskih aktivnosti.
- U 2024. godini, nastaviti će se sa implementacijom projekata finansiranih od Evriopske unije i drugih međuanrodnih fondova, prioritetno kroz programe IPA INTERREG prekogranične i transnacionalne saradnje te kroz EU HORIZON program. Dodatno, nastaviti će se implementacija projekata u saradnji sa međunarodnim projektima kao što su UNDP BiH, USAID, GIZ BiH i druge organizacije koje implementiraju projekte od značaja za daljnji razvoj TK. Vlada TK će u saradnji sa drugim nivoima vlasti dati doprinos euroatlanskim integracijama kroz provođenje obaveza iz procesa evropskih integracija, te učestvovati u implementaciji ciljeva održivog razvoja definisanih u Agendi 2030, ali i drugih međunarodno preuzetih obaveza, sve sa ciljem unapređenja sveukupnog razvoja Tuzlanskog kantona i podizanja kvalitete života svih stanovnika - dodala je Kusturica.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.