open-navfaktor-logo
search
Sarajevu slijede tri derbija
Rožman nahvalio Borac i pozvao navijače u pomoć: Ne vjerujem da bi neka taktička stvar mogla odlučiti derbi
AUTOR: Fena
19.04.2024. u 11:48
get url
text
Rožman kaže da zna sve o Borcu
Rožman kaže da zna sve o Borcu
FOTO: FK Sarajevo
Fudbaleri Sarajeva u naredna tri kola Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuju tri derbija sa timovima iz vrha tabele.
Prvi se igra već u u subotu na Koševu, gdje Bordo tim u 27. kolu dočekuje lidera na tabeli - ekipu Borca.
Duel Sarajeva i Borca bit će peti ove sezone, tri susreta su onkončana remijem, dok su Banjalučani jednom slavili i to u posljednjem susretu Kupa BiH, kada je ekipa trenera Simona Rožmana nezadovoljna suđenjem napustila teren u finišu utakmice kod rezultata 1:2.
Na konferenciji za medije trener Rožman kazao je da smatra da će nakon toliko odigranih utakmica ove sezone sa Borcem biti jako teško da ekipe prirede neka taktička iznenađenja.
- Znamo kako oni igraju, na koji način se brane, u formaciji 4-4-2, znamo da imaju dobru tranziciju i da je teško probiti njihov niski blok, dobri su u pekidima, po desnoj strani imaju veliki kvalitet. Mi ćemo se sigurno probati prilagoditi, ali najviše ćemo raditi na onome šta do sada radimo dobro. Ne vjerujem da bi neka taktička stvar mogla odlučiti ovaj derbi - kazao je Rožman.
Slovenski stručnjak u derbiju neće moći računati na suspendovane Radovića i Čelika, a što se tiče ostalog kadra, svi igrači su zdravi iako, prema njegovima riječima, "nisu baš svi na sto posto".
- Mislim da imamo dovoljno vremena do utakmice da odaberemo onih 10 koji mogu odgovoriti na kvalitetu Borca. Spremni smo, tako da očekujem jednu dobru utakmicu sa naše strane. Ako pogledamao naših posljednjih pet utakmica, mislim da smo prvi ili možda samo Zrinjski imao bod više, tako da mislim da smo na pravom putu. Pola pulusezone je iza nas, sedam utakmica je do kraja, imamo dosta toga za pokazati. Vjerujem da možemo odigrati jedan dobar meč. Pozivam naše vjerne navijače da nas podrže, uvijek smo sa njima puno jači i zahvalan sam im na tome - kazao je Rožman.
Utakmica FK Sarajevo - FK Borac igra se u subotu, 20. aprila, od 20.45 sati, na stadionu Asim Ferhatović Hase, uz direktan prijenos na Arena Sport TV, a sudija je Mirza Kazalagić iz Cazina.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.