open-navfaktor-logo
search
Veznjak Zmajeva
Pjanić otkrio da je bio blizu potpisa za Al-Nassr, pa uporedio Vlahovića i Lukakua
Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Sharjaha, za Gazzettu je govorio o brojnim temama.
20.07.2023. u 11:41
get url
text

Zmaj je u klub iz Dubaija stigao nakon iskustava sa Barcelonom i Bešiktašom. Pjanić je otkrio da je prije dolaska u Sharjah trebao potpisati za Al-Nassr, čiji dres trenutno nose Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović.

- Prošle godine sam bio blizu Al-Nassra. U Saudijskoj Arabiji postoji velika strast prema fudbalu. Siguran da će to u budućnosti postati jedna od glavnih svjetskih liga - rekao je bh. veznjak na početku razgovora.

Pjanić je potom govorio o bivšim saigračima Bonucciju, kojeg je Juventus izbacio iz tima, i o Cuadradovom odlasku u Inter.

- Leo je lider, dao je mnogo Juveu. Nikada nije lako igraču da prihvati ovako nešto. Cuadrado? Ako je odlučio da ode u Inter da nastavi da igra na visokom nivou, on se mora poštovati - kazao je Pjanić.

Bh. reprezentativac je uporedio Romelua Lukakua i Dušana Vlahovića.

- Ako misle da je u ovom trenutku bolje imati devetku sa Lukakuovim karakteristikama u timu nego jednu sa Vlahovićevim, naći će pravo rješenje za svakoga. 

Dušan mi se mnogo sviđa. Vlahović je mlad, ali ima veliki potencijal i u Fiorentini je pokazao sjajne stvari. U Torinu, gdje je veći pritisak, tek treba da pronađe kontinuitet. Lukaku ima više međunarodnog iskustva, on je napravljen igrač - dodao je Pjanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.