open-navfaktor-logo
search
Nova tribina
Naziru se nove konture stadiona: Ovdje će moći igrati i Zmajevi
Autor: Faktor
28.03.2024. u 09:16
get url
text
FOTO: FK Velež/Facebook
Intenzivirani su radovi na budućoj velikoj tribini stadiona Rođeni, koja će biti nosilac UEFA standarda koji će omogućavati odigravanje evropskih takmičenja, kao i utakmica nacionalne fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine.
- Naziru se nove konture doma svih Veležovaca, a buduće zdanje je jedan od kapitalnih projekata koje naš Klub uz veliku podršku svojih prijatelja i partnera uspješno realizira stvarajući sve preduslove da u nadolazećim vremenima dostojanstveno predstavimo kako Velež, tako i Mostar i Bosnu i Hercegovinu - saopćili su Mostarci.
Izgradnja nove tribine u Vrapčićima počela je u novembru prošle godine, kada je saopćeno da je rok za završetak radova šest mjeseci.
Vrijednost radova na južnoj tribini stadiona Rođeni iznosi 1‚5 miliona KM.
Ranije je iz Veleža najavljeno da će tribina koja će biti izgrađena zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, a tu su i drugi neophodni sadržaji.
Tako će se u sklopu nove tribine nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon.
Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotoreportera.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.