open-navfaktor-logo
search
Održana sjednica
Svi premijerligaši dobili licencu za bh. elitu, ko je dobio "odbijenicu" za evropska takmičenja?
AUTOR: Faktor
26.04.2024. u 17:15
get url
text
U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova, koja je odlučivala o licencama za klubove koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2024/2025.
Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su dobili FK SarajevoNK Široki BrijegFK BoracHŠK ZrinjskiFK Tuzla City, FK Željezničar, FK Velež, HŠK PosušjeFK Zvijezda 09FK IgmanFK Sloga i NK GOŠK.
Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su dobili FK SarajevoNK Široki BrijegFK BoracHŠK ZrinjskiFK Tuzla CityFK ŽeljezničarFK VeležHŠK Posušje i FK Sloga.
Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima nije dobio FK Igman, a FK Zvijezda 09 i NK GOŠK nisu aplicirali za učešće u UEFA klupskim takmičenjima.
Licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu 2024/25, dobio je SFK 2000.
U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova FSBiH (Premijer ligu BiH i UEFA takmičenja), klub koji nije dobio licencu ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova FSBiH u roku od 15 (petnaest) dana, od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.