open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tuzlaci otvaraju kapije za Igman: Moramo izaći i pobijediti, nije bitno na koji način
AUTOR: Faktor
26.04.2024. u 13:27
get url
text
Sa pressice Tuzla Cityja
Sa pressice Tuzla Cityja
U 29. kolu Premijer lige BiH fudbaleri Tuzla Citya na Gradskom stadionu Tušanj dočekuju FK Igman.
Na današnjoj press konferenciji za medije istaknuto je da će kapije Tušnja za ovaj meč biti otvorene, odnosno da će ulaz biti slobodan, a itekako važan meč najavili su član stručnog štaba Saša Krsmanović i najbolji prvotimac Mirzad Mehanović.
- Pa ništa, jednostavno došli smo u situaciju da nam je utakmica protiv Igmana kvalifikaciona. Nismo se, iskren da budem, nadali da će to tako da bude. Imamo ovih pet utakmica gdje bukvalno rješavamo svoju sudbinu. Prva od njih je u ponedjeljak protiv FK Igman gdje nema kalkulacija, nema opravdanja, nema ničeg. Jednostavno moramo izaći na teren i dati, ne maksimum, nego ne znam kako bih to nazvao. Jedan jedini cilj je pobjeda. Srećom pa su svi igrači u rosteru, svi su spremni za utakmicu pa je to s jedne strane neko olakšanje.
- Međutim, vidjeli ste u ova posljednja dva kola, nije to izgledalo kako treba, iskren da budem. Mi smo bodovno mislili da će to biti malo bolje, ali eto nije i došli smo u situaciju u koju smo došli. Moramo izaći u ponedjeljak i pobijediti kako-tako. Uglavnom samo pobjeda nas ostavlja u nekoj nadi i želji da iduće godine igramo Premijer ligi - rekao je Krsmanović.
Mehanović je naglasio da Tuzla City u prethodnoj utakmici (poraz od Zvijezde 09, op. a.), nije izgledao kao tim koji bi i naredne sezone trebao igrati elitni rang.
- Kao što je šef rekao, mi već tri utakmice igramo za goli život. Nažalost, dvije utakmice smo izgubili, nismo pružili dobre partije. Razočarani smo kako ekipa i tako isto sigurno i naši navijači. Htio bih da se izvinim klubu i navijačima jer doista nismo izgledali kao ekipa koja bi trebala sljedeće godine igrati Premijer ligu. Kao što je šef rekao, nama u ponedjeljak igra samo pobjeda. Znači, nije bitno na koji način moramo odigrati pametno, taktički, donekle iskusno ovu utakmicu jer Igman isto ima iskusnu ekipu, da pobijedimo i da se makar malo odvojimo od Igmana do te utakmice sa Željezničarom, a poslije ćemo vidjeti šta će biti dalje - kazao je Mehanović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.