open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sloga gura Zvijezdu 09 u niži rang, Željo u Gabeli
AUTOR: Faktor
27.04.2024. u 09:15
get url
text
FOTO: Ajdin Cocalić
Dvije utakmice 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas.
Program počinje 13.30 sati gdje Sloga dočekuje Zvijezdu 09.
Tim Vlade Jagodića nanizao je pet premijerligaških poraza bez postignutog gola i danas će probati da prekine crnu seriju.
Gosti iz Etnosela Stanišić pet kola prije kraja prvenstva zakovani su za dno tabele, sa osam bodova zaostatka za mirnom lukom i samo im pobjeda može sačuvati kakve-takve nade za očuvanje premijerligaškog statusa.
No, u prilog Zvijedi ne ide činjenica da na 14 ovosezonskih gostovanja nisu osvojili niti bod, dok je Sloga među najboljim domaćinima lige sa devet pobjeda na domaćem travnjaku.
Tim iz Doboja eventualnom pobjedom ostaje u borbi za četvrtu poziciju koja donosi izlazak na euroscenu.
Od 16.30 sati u Željezničar će u Gabeli odmjeriti snage s GOŠK-om, koji s klupe predvodi posljednji trener koji je donio trofej na Grbavicu - Admir Adžem.
GOŠK je osmi na tabeli sa 32 boda, Željo je deveti sa dva boda manje. Tim iz Gabele u seriji je od četiri meča bez poraza, a tim s Grbavice želi doći do druge ovosezonske pobjede van svog stadiona i napraviti značajan korak ka očuvanju premijerligaškog statusa.
Gabeljani su ove sezone slavili protiv Želje u obje utakmice. Na Grbavici je bilo 3:2, a u Gabeli 1:0.
U tim Želje se nakon odrađenih suspenzija vraćaju Edin Cocalić i Amer Hiroš, a Dini Đurbuzoviću nedostajat će Marin Galić i Semir Štilić.
Utakmicu sudi Luka Bilbija.
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.