open-navfaktor-logo
search
Odbio Bayern i PSG
Miralem Pjanić otkrio: Uskoro planira obaviti hadž
Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, u nedjelju je proslavio 33. rođendan.
03.04.2023. u 00:15
get url
text

Mali princ trenutno nastupa za Sharjah FC u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a u rođendanskom intervjuu za Sportske govorio je o manje poznatim stvarima koje su vezanje za njega.

- Kada sam imao 18 godina, poslije prve godine u Metzu, otišao sam kod Hoenessa (tadašnji predsjednik Bayerna) u kuću. On mi je tu govorio da me žele, ali sam mislio da to nije pravi korak za mene u tom trenutku, smatrao sam ga velikim korakom i da je Lyon kao najbolji francuski klub bolja opcija za mene. Za mene je to bio ispravan korak. Jednostavno nisam osjetio da je to bio pravi trenutak - iskreno je ispričao Pjanić za Sportske, a potom otkrio da ga je tražio i PSG:

- Imao sam mogućnost dva puta potpisati za PSG. Dva puta se nije moglo dogoditi. Jednom sam ja odbio jer sam želio u Juventus, drugi put me Roma nije htjela pustiti. PSG je sigurno jedan od najboljih projekata u Evropi. Grade nešto specijalno. Ali historiju nikad ne možeš kupiti. Doći će vrijeme da mogu osvojiti i Ligu prvaka ako ovako nastave.

Naš veznjak otkrio je da želi ostati u fudbalu nakon završetka igračke karijere.

- Da li će to biti neki trener, direktor, vidjet ću. Sigurno da ću ostati u svijetu fudbala jer vidim koliko volim fudbal sa vremenom koje prolazi - otkrio je Mire, kazavši kako za sada nije bio u Mekki, iako kaže da planira otići u sveti grad u obaviti hadž:

- Nisam imao tu mogućnost. Naravno da ću uskoro ići tamo obići, pošto sam tu sljedećih nekoliko godina. Tu mi je blizu da obiđem. To mi je jedna od obaveza i želja da odem na hadž - izjavio je Pjanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.