open-navfaktor-logo
search
Zatraženo očitovanje
FSBiH danas neće kazniti Zrinjski: Mostarci će protiv Sarajeva imati podršku sa tribina
AUTOR: Faktor
19.04.2024. u 14:11
get url
text
Iako se očekivalo, to se, po svemu sudeći, danas neće dogoditi.
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas neće izreći kaznu mostarskom Zrinjskom zbog divljanja navijača nakon mostarskog derbija protiv Veleža (1:0).
Prema nezvaničnim informacijama, Disciplinska komisija FSBiH zatražila je izjašnjenje Mostaraca o onome što se događalo prošle subote na stadionu Pod Bijelim brijegom. Tek nakon što stigne očitovanje, bit će izrečena i kazna, koja će vjerovatno glasiti - jedna utakmica bez publike i novčana do 10.000 KM.
Ispostavi li se ova informacija tačnom, Zrinjski će naredne srijede imati podršku sa tribina u derbiju protiv Sarajeva, a suspenziju tribina "odradit će" protiv nekog drugog protivnika (Široki Brijeg i Tuzla City u prvenstvu, te Borac u finalu Kupa BiH).
Podsjetimo, Ultrasi, navijači Zrinjskog, nakon trijumfa njihovog kluba protiv Veleža (1:0) utrčali su na teren i obračunali se sa policijom. Navijači Zrinjskog su demolirali štand s kokicama Udruženja za Down sindrom Mostar, a tvrdim predmetima su gađali i autobus Veleža prilikom napuštanja stadiona Pod Bijelim brijegom.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.