open-navfaktor-logo
search
Kontinuirano zlostavljanje
Otac u SAD-u tjerao šestogodišnje dijete da satima trči na traci, dječak preminuo
Nekoliko dana prije smrti djeteta, majka Bre Micciolo prijavila je dječakove povrede Odjelu za zaštitu djece u New Jerseyju
AUTOR: The Sun
02.05.2024. u 18:31
get url
text
FOTO: Screenshot/CourtTV.com
Christopher Gregor (31) iz New Jerseyja je šestogodišnjeg sina tjerao da trči na traci za trčanje sve dok dijete nije preminulo. On se zbog toga jučer pojavio na suđenju za ubistvo sina Coreyja Micciola, a događaj datira iz 2021. godine. Ako bude osuđen, prijeti mu doživotni zatvor.
Gregor je Coreyja tjerao da trči jer je dijete bilo "predebelo", navodi se u optužnici koju prenose američki mediji, a pojavio se i novi video koji otkriva zlostavljanje djeteta. Tokom suđenja u Višem sudu u Ocean Cityju prikazan je video nadzorne kamere na kojem Gregor tjera Coreyja da trči na traci nakon što je dječak više puta pao s nje zbog prevelike brzine.
Gregor i njegov sin viđeni su 20. marta 2021. kako ulaze u fitness centar Atlantic Heights Clubhouse, gdje je dječak odmah stavljen na traku za trčanje, prema videu koji je dobio CourtTV.com. Snimak je uhvatio Gregora kako ide do trake za trčanje kako bi povećao brzinu i podigao nagib staze.
Prevelika brzina tjerala je dijete da pada sa trake, ali je njegov otac bio uporan u njegovom vraćanju na traku.
Nekoliko dana prije smrti svog sina, majka Bre Micciolo prijavila je dječakove povrede Odjelu za zaštitu djece u New Jerseyju, piše američki Sun, a 1. aprila zatražila je da Gregor odvede njihovog sina ljekaru. Dok je bio na dogovorenom terminu, Corey je navodno otkrio da ga je otac tjerao da trči na traci za trčanje "jer je bio predebeo", izvijestio je list.
Sljedećeg dana Gregor je dječaka hitno odvezao u bolnicu jer se dječak probudio iz drijemeža teturajući, nerazgovijetno govoreći, osjećajući mučninu i kratak dah, navodi Court TV. Tokom CT skeniranja Corey je doživio napad, zbog čega je medicinsko osoblje moralo pokrenuti reanimaciju, ali bila je neuspješna.
Otac je uhapšen godinu dana nakon tragedije, od tada je u zatvoru.
Početna autopsija pokazala je da je Corey umro od posljedica povrede tupim predmetom s kontuzijama srca i jetre s akutnom upalom i sepsom. Utvrđeno je da je dijete patilo od kontinuiranog zlostavljanja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.