open-navfaktor-logo
search
Dva "otkaza"
Edin Džeko i Miralem Pjanić ne igraju protiv Luskemburga i Slovačke
Edin Džeko i Miralem Pjanić, dvojica najiskusnijih fudbalskih A reprezentativaca Bosne i Herecgovine, propustit će novembarske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Luksemburga i Slovačke.
09.11.2023. u 10:53
get url
text

Kako pišu Sportske njih dvojica neće konkurisati za utakmice u Luksemburgu i na Bilinom polju.

- Savo Milošević suočio se s otkazom igrača, bez koga je bio nezamisliv tim u proteklih petnaestak godina. Koji je predvodio Zmajeve u Brazilu.
Edin Džeko prvi put od kako igra za reprezentaciju "preskače" okupljanje. U dogovoru s Miloševićem Edin će odmoriti, a onda u martu, bude li sve kako treba, predvodit će bh. reprezentaciju u baražu - pišu Sportske, uz obrazloženje da je Pjanić povrijeđen:

- Pjanić otpada zbog povrede, koju je zaradio u Emiratima. Silno je želio doći i predvoditi naš tim u Luksemburgu. Tamo je igrački stasao. Miralem je kao šesnaestogodišnjak prošao sve tamošnje selekcije. Kada mu je tamošnja fudbalska federacija spremala poziv za A tim, gdje bi kao šesnaestodišnjak bio najmlađi debitant u historiji Luksemburga, Pjanić je prihvatio poziv iz FSBiH. Debitovao je kod Miroslava Blaževića 2008. godine u meču s Bugarskom, kada smo poraženi na Bilinom polju.

Uz njih dvojicu sa prvobitnog Miloševićevog spiska otpao je i povrijeđeni Adrian Leon Barišić. Zmajevi se okupljaju 13. novembra. U Luksemburgu ćemo gostovati 16. novembra, a tri dana kasnije ugostit ćemo Slovačku. BiH je bez šansi da se kroz kvalifikuje na EURO 2024, a imat će priliku da kroz baraž, u martu naredne godine, čekira kartu za Njemačku. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.