open-navfaktor-logo
search
Bh. trener hit u Srbiji
Dudić komentarisao derbi: Željo je igrao lavovski, želim im da ostanu u ligi, Sarajevo sramežljivo i bojažjivo
N1
16.04.2024. u 13:40
get url
text
Feđa Dudić preporodio je Radnički i postao najpozitivnija priča ove sezone u fudbalskoj Srbije.
Kragujevčani su bili na dnu tabele, ali dolaskom Dudića ekipa je nanizala seriju pobjeda i borit će se za Evropu. Pored toga bosanskohercegovački stručnjak igrat će i polufinale Kupa Srbije.
Dudić je u razgovoru za N1 govorio o mnogim temama, a dotakao se i Premijer lige BiH, odnosno derbija Željezničar - Sarajevo.
- Pratio sam taj meč, naravno. Ovdje sam sam, družim se sa Adnanom i pratimo PLBiH u direktnim prijenosima. Isto tako pratimo i našu ligu u kojoj radimo. Ambijent je bio odličan, svi su bili oduševljeni atmosferom, ali je igra bila ispod svakog nivoa i ispod onog što mogu da pruže. Željo je dobro ušao u meč, vidjelo se da žele pobjedu, ali neopreznost Hiroša ih je koštala. Igrali su lavovski i požrtvovano i zasluženo su osvojili bod. Želim im da ostanu bez obzira na to gdje sam radio jer Sarajevu treba Željo, ali i obrnutno.
Što se tiče Sarajeva, razočaran sam da onako odigraš sramežljivo i bojažjivo. Imao si priliku da matiraš protivnika, a Sarajevo nije kreiralo ništa na 70 minuta sa igračem više. To mi je nekako tužno, ono kako sam vidio, trebalo je mnogo hrabrije ući u derbi. Pogotovo kada si imao igrača više. Apsurdno je bilo da igraju tri stopera do kraja utakmice, ali stručni štab Sarajeva je radio kako je mislio da treba. Zaključak svega, ambijent najbolji, a kvalitet je morao biti bolji - rekao je Dudić za N1.
Današnji žrijeb je odlučio da će Dudićeva ekipa u polufinalu Kupa Srbije igrati protiv Vojvodine, dok će se u drugom polufinalu sastati Crvena zvezda i Partizan.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.