open-navfaktor-logo
search
BH Meteo
Hladni front zahvatio cijeli sjever BiH, kreće se ka jugu: U Prijedoru led, u Bihaću jak vjetar...
Autor: Faktor
16.04.2024. u 18:04
get url
text
Snijeg u Krajini
Snijeg u Krajini
FOTO: Radio Novi Grad
Hladni front je do ovih trenutaka zahvatio čitav sjever naše zemlje, donoseći jak do olujan sjeverac, nagli pad temperature te lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom, a u narednim satima će se kretati postepeno ka jugu, objavili su meteorolozi na Facebook stranici BH Meteo.
U komentarima građani javljaju da je u Prijedoru bio led, u Odžaku ne prestaje vjetar i hladno je, u Tinji je hladno i jak je udar vjetra, a u Bihaću je jak vjetar s kišom i grmljavinom, dok Bjeljinci javljau da je u roku od četiri sata temperatura pala za deset stepeni, sa 27 u 12 sati na 17 stepeni u 16 sati.
- Večeras, formiranjem ciklona zapadno od nas, se očekuje intenziviranje padavina nad našim krajevima. Od večeras pa do srijede poslijepodne padavina će biti u većem dijelu zemlje, uz lokalno obilnije. 
Daljnjim padom temperature, susnježice i snijega prolazno tokom noći na srijedu ili u srijedu ujutro lokalno može biti i u nizinama Bosne. U višim krajevima, iznad 600/700 metara nadmorske visine, lokalno se očekuje formiranje snježnog pokrivača visine između dva i deset centimetara do srijede poslijepodne - naveli su.
Naknadno su izvijestili da je snijeg počeo u Krajini, te da su se zabijelili Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica, a da će u narednim satima u planinskim krajevima ovog dijela zemlje biti "kijamet".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.