open-navfaktor-logo
search
Zatvorili je u škrinju
Priča o kujici Ruži rastužila ljude: "To je bio vrhunac ljudske zlobe"
Autor: Faktor
01.04.2024. u 20:48
get url
text
Internetom se proširila priča o kujici imena Ruža iz Prijedora koja je rastužila mnoge.
Na Facebook stranici azila Spas volonteri su nedavno napisali da je neko dovezao stari zamrzivač u blizinu njihovog prihvatilišta i u njega stavio kujicu koja se za nekoliko dana trebala okotiti. Tako su je ostavili i otišli.
- Pa dokle više? Ima li kraja ljudskoj zlobi i bezobrazluku? Ima li lošijeg stvora Božijeg od čovjeka? Do sada su nam izbacivali kartonske kutije, vreće, džakove i škafove pune štenaca, pse vezivali za drveće, a ovo je bio vrhunac ljudske zlobe i surovosti!
Neko ko ne zaslužuje da se nazove čovjekom je dovezao stari zamrzivač, u njega stavio kuju par dana pred okotom, ostavio i otišao! Možete li zamisliti kao je bilo nedužnoj kujici u toj metalnoj mračnoj kutiji, bez imalo zraka i svjetlosti, dok čuje lavež šest stotina pasa u neposrednoj blizini? U najdelikatnijem stanju, umjesto da je na sigurnom i sigurno se sprema da na svijet donese svoje bebice, nju taj stvor izlaže neviđenoj torturi!
I kako ta nesretna kuja da odgoji štence i da oni prežive bačeni u prihvatilište za 600 pasa, koje je prenapučeno, u kojem nema mjesta da se ona izolira i da bebice sigurno odrastaju? I šta sad? - napisali su.
Objava je izazvala puno komentara ljudi iz regije. Priča je, srećom, imala sretan kraj. Volonteri su Ružu sklonili na sigurno i potom je na svijet donijela pet bijelih beba. Potom je u isti azil stigao još jedan crni psić kojeg je Ruža prigrlila.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.