open-navfaktor-logo
search
Ispit na Tušnju
Zrinjski testira zaslužuje li Tuzla City vrh tabele
Očekuje nas iznimno težak dvoboj, ali u razgovoru s igračima vidio sam veliku energiju i ozbiljnost, kazao je trener Plamića
18.08.2019. u 08:08
get url
text

Fudbaleri Tuzla Cityja ugostit će Zrinjski u jedinom meču 5. kola BHT Premijer lige BiH koji će biti odigran u nedjelju.

Tuzlacima će ovo biti veliki ispit i "provjera" zaslužuju li mjesto u vrhu tabele. Trener Milenko Bošnjaković je optimista.

- Zrinjski smo pratili i jasno je da se radi o kvalitetnoj ekipi koja je u samom vrhu bh. fudbala. Nakon dva poraza na startu došli su u poziciju da više ne smiju kiksati, što će nam otežati posao. Međutim, ne plašimo se, odigrat ćemo hrabro i angažovano i pokušati doći do pozitivnog rezultata, a to je sve izuzev poraza - kazao je Bošnjaković.

S druge strane Plemići su završili "obaveze" u Evropi i nakon ispadanja od Malmoa u trećem pretkolu Evropske lige, sada su maksimalno fokusirani na domaće prvenstvo.

- Naša realnost trenutno je Tuzla City. Radi se o jako neugodnoj ekipi. Imaju dobre i kvalitetne igrače, jako su dobro vođeni, a imaju i veliko samopouzdanje s obzirom na postignute rezultate na otvaranju sezone. Očekuje nas iznimno težak dvoboj, ali u razgovoru s igračima vidio sam veliku energiju i ozbiljnost - kazao je Hari Vukas, trener Plemića.

Meč na Tušnju igra se od 20.30 sati uz direktan prijenos na BHT1.

Premijer liga, 5. kolo

Velež - Široki Brijeg 1:0
Zvijezda 09 - Čelik 2:2
Borac - Mladost 0:0
Željezničar - Sloboda 2:2

Nedjelja, 18. august

Tuzla City - Zrinjski (20.30) / Adis Mulahasanović (Sarajevo) / BHT1

Ponedjeljak, 19. august

Sarajevo - Radnik (20.30) / Dragan Petrović (Banja Luka)

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.