open-navfaktor-logo
search
Novi kiks Bordo tima
Željo nije "pomogao" Sarajevu, Borac pobjedom na Grbavici na korak od titule
Fudbaleri Borac trijumfovali su s 2:1 u meču 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Željezničara te tako stigli na korak od šampionske titule, a u prilog im je išao i ishod utakmice Mladost - Sarajevo (0:0).
16.05.2021. u 18:52
get url
text

Prvu pobjedu na Grbavici poslije deset godina Banjalučani su izborili zahvaljujući golovima Gorana Zakarića u 67. i Dejana Melega u 73. minuti susreta, dok je utješni pogodak za Želju postigao rezervista Samir Bekrić iz slobodnjaka u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Ovim porazom Željezničar ne da nije uspio "pomoći" gradskom rivalu Sarajevu u borbi za titulu, već je nastavio katastrofalan niz te i dalje ne zna za pobjedu u 2021. godini.

Ne samo da Željo nije "pomogao" Sarajevu, već ni Bordo tim nije pomogao samom sebi. Fudbaleri koje je danas po prvi put kao privremeni trener vodio Dženan Uščuplić odigrali su tek 0:0 u gostima kod Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Fudbaleri Radnika stigli su do jako važne pobjede. U borbi za očuvanje premijerligaškog statusa tim iz Bijeljine je s 1:0 nadigrao Olimpik, jednog od konkurenata u borbi za opstanak. Tim iz Semberije slavio je zahvaljujući pogotku Velibora Đurića iz 36. minute, a posao domaćinu olakšalo je isključenje Perišića u 15. minuti duela na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Nakon ovakvih ishoda u 31. kolu titula je sve bliže Banjalučanima, koji će biti u prilici da je potvrde u narednom kolu, na domaćem terenu protiv Tuzla Cityja.

Dva meča koja su se igrala u Tuzlanskom kantonu okončana su bez golova. Velež je remizira u Banovićima protiv Tuzla City, a rezultat je glasio 1:1, dok je identičnim ishodom završen duel na Tušnju između Slobode i Širokog Brijega.

Zrinjski je stigao do važne pobjede. U borbi za Evropu s 3:1 savladali su Krupu.

Premijer liga, 31. kolo:
Željezničar – Borac 1:2
Mladost DK – Sarajevo 0:0
Tuzla City – Velež 1:1
Radnik – Olimpik 1:0
Sloboda – Široki Brijeg 1:1
Zrinjski – Krupa 3:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.