open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Željezničar gostuje na Pecari, okršaj novajlija u Prijedoru
Posljednja dva susreta osmog kola Premijer lige BiH na programu su danas. Posušje gostuje Rudaru iz Prijdora, dok će Široki Brijeg na Pecari dočekati Željezničar.
12.09.2021. u 10:33
get url
text

Susret u Širokom Brijegu svakako je jedan od najzanimljivih mečeva u ovoj rundi domaćeg prvenstva. Oba sastava ne znaju za pobjedu u posljednje dvije utakmice, što će sasvim sigurno dati dodatnu draž ovom duelu.

Trener Plavih Tomislav Ivković kazao je kako igrači moraju u ovom meču moraju biti karakterno na najvišem nivou.

- Veselim se utakmici poslije pauze od dvije sedmice, koju smo nadam se dobro iskoristili. Odradili smo te pripreme koje smo htjeli, družili se, malo se i osvježili. Idemo u Široki igrati protiv karakterne ekipe, na stadion koji ima engleski ambijent - rekao je Ivković, te dodao:

- Na takvim utakmicama igrači moraju karakterno biti na najvišem nivou kako bismo uzeli bodove koje hoćemo uzeti. Želimo igrati na pobjedu, želimo pokazati da nije slučajno što nosimo Željin grb. U Širokom ima dobrih mladih igrača, dobar mladi trener. Vidim da je sto posto motivisan. Imat ćemo igrače vrlo iskusne, stopere Obšivača i mog bivšeg igrača Musu. Vrlo kvalitetni.

U Širokom Brijegu svjesni su da im u goste stiže ozbiljan rival.

- Doveli su nove, mlade igrače, ali zadržali su nositelje igre. Nazad imaju Kosorića i Vrhovca, u vezi Boju, doveli su i Mekića, a naprijed su Juričić i Mujezinović. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, spremni smo! Na Pecari smo favoriti i tako ćemo se postaviti na terenu. Želimo pobjedom čestitati 25. rođendan Škriparima, našim najvjernijim navijačim - kazao je Jure Ivanković, trener tima sa Pecare

Utakmica se igra u 21 sat uz direktan TV prijenos na Moja TV.

Premijer liga BiH, 8. kolo:
Petak, 10. septembar:
Velež - Sarajevo 1:1

Subota, 11. septembar:
Leotar - Zrinjski 0:1
Radnik - Tuzla City 1:3
Sloboda - Borac 1:1

Nedjelja, 12. septembar:
Rudar Prijedor - Posušje (16.30) / Irfan Peljto (Sarajevo)
Široki Brijeg - Željezničar (21, MojaTV) / Miloš Gigović (Bosanska Gradiška)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.