open-navfaktor-logo
search
Duel starih rivala
Velež gostuje kod Slobode, Žižović najavio rovovsku borbu
Posljednji susret 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Veleža igra se danas na stadionu Tušanj s početkom u 18 sati.
08.11.2021. u 07:49
get url
text

Zahvaljujući rezultatima iz ove runde domaćeg šampionata Tuzlaci Mostarce dočekuju kao šestoplasirani tim premijeligaške tabele, dok Velež zauzima desetu poziciju.

- Velež ima svoje probleme, ali bez obzira na njih doći će ovdje u vrlo jakom sastavu i pokušat će na fer i sportski način da dođu do pobjede i da vrate samopouzdanje za nastavak prvenstva - kazao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Slobode, te dodao:

- Mi smo tu da im se suprostavimo i pokušamo da ih zaustavimo, te da dođemo do pobjede. Bit će rovovska borba. Bit će sigurno teško vrijeme, ali i teren za igru. Međutim, mi idemo na pobjedu. Imamo pozitivno ozračje unutar i oko kluba i to želimo iskoristiti.

Rođeni su u posljednjih pet mečeva upisali tri poraza, a nakon posljednjeg na domaćem terenu, šef stručnog štaba Feđa Dudić podnio je ostavku koju klupsko rukovodstvo nije usvojilo.

Sloboda koja je u pozitivnoj seriji od šest mečeva bez poraza, sredinom augusta u prvom ovosezonskom okršaju sa Veležom slavila je s 2:0 u Vrapčićima.

Premijer liga BiH, 16. kolo:
Subota, 6. novembar:
Leotar – Široki Brijeg 1:3
Radnik – Sarajevo 0:1
Zrinjski – Borac 4:1

Nedjelja, 7. novembar:
Rudar Posušje - Željezničar 2:2
Posušje - Tuzla City 1:1

Ponedjeljak, 8. novembar:
Sloboda - Velež (18 sati, Arena Sport) / Frano Jelić (Široki Brijeg)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.