open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Ukrajinci prognozirali ishod meča Kazahstan - BiH, kome su dali ulogu favorita?
Ukrajinski mediji, čija se fudbalska selekcija nalazi u grupi D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijama Kazahstana i Bosne i Hercegovine, favoriziraju Zmajeve u sutrašnjem susretu koji se igra u Nur Sultanu.
08.10.2021. u 15:25
get url
text

Portal Ua-football.com vjeruje da će izabranici Ivayla Peteva slaviti u meču koji se na Astana Areni igra sutra sa početkom u 15 sati po našem vremenu.

Iako su Zmajevi u Nur Sultan otputovali bez nekoliko izuzetno važnih igrača, koji se zbog povreda uopće nisu pojavili na pripremama, a potom je Petev zbog problema sa vizama ostao bez još četiri igrača, Ukrajinci našu selekciju i dalje smatraju favoritom.

- Pobjeda Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1. Klasa i iskustvo bi trebali obaviti posao. Kazahstan je uprkos skepticizmu i potcjenjivanju njihove snage uspio osvojiti bodove u mečevima protiv Ukrajine i BiH, te tako pokazao kaakter. Ipak, svemu dođe kraj. Gosti u narednom meču neće potcijeniti Kazahstance i preduzeti će definitivno sve mjere kako ne bi primili gol u sudijskoj nadoknadi - navo pomenuti ukrajinski portal, te dodaje:

- Džeko je u sjajnoj formi i njegove golgeterske mogućnosti mogu "zamaskirati" probleme u timu BiH. Predviđamo minimalnu pobjedu gostujućeg sastava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.