open-navfaktor-logo
search
Reakcija s Koševa
U FK Sarajevo nezadovoljni delegiranjem Mujića: Je li narušen integritet takmičenja?
Odlukom FSBiH koja je donesena u četvrtak utakmicu 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca sudit će Elvis Mujić.
16.04.2021. u 09:49
get url
text

VEZANI TEKST - Bordo prijatelji: Mujić je mrzitelj Sarajeva, mora li Borac biti prvak?

Ovim povodom oglasili su se iz redova aktuelnog prvaka naše zemlje, a kako ističu u saopćenju objavljenom na zvaničnoj stranici kluba izražavaju nezadovoljstvo činjenicom da će upravo Mujić dijeliti pravdu na ovom susretu.

- FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utiče na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost - navodi se u saopćenju, te dodaje:

- Iako smo svjesni da do promjene službenih lica delegiranih od strane FSBiH neće doći, na ovaj način želimo istaći sumnju da će integritet takmičenja biti narušen odlukama kompromitovane osobe.

Također, FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da će sve eventualne nepravilnosti ovog i narednih susreta prijaviti nadležnim komisijama UEFA-e, sportskim prijateljima i partnerima kluba u cijelom svijetu.

VEZANI TEKST - Kada "osvjedočeni mrzitelj" sudi, Sarajevo ne gubi

Iz Bordo tabora pozvali su navijače da dostave i svoje žalbe UEFA-i, i to na link koji u trenutku objave ovog teksta nije bio u funkciji.

S Koševa su istaknuli kako je u proteklom periodu ostvaren kontakt sa predstavnicima organizacije SportRadar čiji primarni cilj je zaštita integriteta sportskih takmičenja na globalnom nivou.

Za kraj iz Sarajeva su podsjetili sve da su u novembru 2019. godine tražili Mujićevo izuzeće na utakmici 16. kola, nakon što kao glavni sudija nije prekinuo susret u kojem je prvotimac FK Sarajevo pogođen u glavu tupim predmetom. Međutim, zahtjev upućen FSBiH tada nije uvažen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.