Zvanično sezona grijanja počela je 15. oktobra i završava se 15. aprila naredne godine. Zbog toplog vremena Toplane Sarajevo će uštedjeti mnogo energije jer stanovi se zagrijavaju povremeno, uglavnom u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog toga potrošači očekuju smanjenje cijena grijanja jer Toplane ne zagrijavaju stanove od 6 do 22 sata, već samo povremeno.

Hoće li biti smanjenja iznosa računa, iz Toplana odgovaraju:

- Nova uprava Toplana Sarajevo imenovana je 18. oktobra i trenutno analizira stanje u firmi, posebno sa finansijskog aspekta. Toplane su u maju vršile zagrijavanje stanova zbog niske vanjske temperature zraka, a zbog toga računi korisnicima centralnog grijanja nisu uvećani ni za jednu marku. Međutim, ukoliko finansijska situacija bude dozvoljavala, do kraja godine moguća je korekcija računa nakon mjeseca oktobra – odgovorili su iz Toplana.

Hoće li računi biti umanjeni, tek se razmišlja u Toplanama, odnosno kada nova uprava javnog preduzeća provjeri finansijsko stanje. U odgovoru kažu da su u maju grijali, nakon što je završila grijna sezona i nisu povećavali iznos na računima potrošača. Šta će odlučiti za novembar?