Ova djevojka iz Čapljine, koja igra u ofanzivnom dijelu tima, kapitenka je kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u novoj takmičarskoj sezoni već je postigla golove za seniorski tim Bordo šampionki.

- Fudbal treniram od šeste godine. Prve fudbalske korake napravila sam kod trenera Draženka Krmeka u ŠN Limači Čapljina gdje sam trenirala s dječacima. Svoj fudbalski put nastavila sam u HNK Čapljina, gdje su me trenirali Davor Jelčić i Dario Jelčić, također sa dječacima sve do mog prelaska u ženski fudbal, tačnije u SFK 2000 Sarajevo - pojasnila je Maja na početku razgovora za klupsku stranicu svoje dosadašnje fudbalske stanice.

- U SFK 2000 Sarajevo odlučila sam doći zbog toga što je najbolji klub u Bosni i Hercegovini, gdje mogu dosta napredovati i pripremiti se za evropski fudbal o kojem ja sanjam od početka karijere - dodala je ona.

Kako ističe, zadovoljna je svojim prvim nastupima u dresu SFK 2000 Sarajevo.

- Dosadašnje igre u SFK 2000 Sarajevo su dosta dobre, s obzirom na to da se još privikavam na ženskim fudbal, a povrh toga na seniorski gdje se igra jače i brže. Uspjela sam već u svom drugom nastupu postići prvi gol za seniorski tim. Nadam se da na tome neću stati, te da će biti još puno golova - kaže Maja.

Naročito snažan utisak na nju ostavio je kvalitet treninga tima Samire Hurem i radna disciplina koja krasi ovaj kolektiv.

- Treninzi su na velikom nivou, od igračica se očekuje profesionalnost i ozbiljnost na treninzima što mi se jako sviđa. Odnosi trenerice prema igračicama su odlični, kao i svaki trener nastoji nas izvesti na pravi put i ispravljati greške. Nadam se da cu dosta toga naučiti od trenerice - dodaje Maja.

Na kraju razgovora ova izuzetno talentirana igračica osvrnula se na njene lične ambicije u SFK 2000 Sarajevo, te predstojećim utakmicama UEFA Lige prvaka.

- Moje lične ambicije u ovoj sezoni jesu da pružam što bolje partije u novom klubu. Želim osvojiti prvenstvo i dokazi koliko vrijedim kao fudbalerka. Naporno ću raditi kako bi se izborila za nastup u Ligi prvaka, što je najprestižnije takmičenje i velika motivacija za svaku fudbalerku SFK 2000 Sarajevo - zaključila je Maja, objavio je SFK Sarajevo.