open-navfaktor-logo
search
Slučaj "Ikona"
Stanić: Kakve to rođake Milorad Dodik ima u Luganjsku?
Кako je moguće da ikona stara tri vijeka porijeklom iz Luganjska završi u porodičnoj kolekciji Milorada Dodika, kakvih to rođaka Dodik ima u Luganjsku i pitam se kakvih sve još monumentalnih umjetnina ima Milorad Dodik u svojoj privatnoj kolekciji – upitao je danas Miladin Stanić, šef Кluba zastupnika SDS-a u NSRS-u.
23.12.2020. u 14:12
get url
text

- Pozivam Milorada Dodika da javnosti obznani od koga je kupio ikonu iz 18. vijeka iz Luganjska, kojim sredstvima je plaćena ikona i da li je u BiH ušla legalno odnosno da li je za njenu kupovinu plaćen porez – istakao je Stanić, saopćio je SDS.

On kaže da tri dana zakašnjelo i neubjedljivo saopćenje Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u kome se tvrdi da je sporna ikona porodična i osveštana mlak pokušaj zatvaranja afere koja je već sad dobila međunarodne razmjere.

- Miloradu Dodiku želim brz oporavak pa da nam pojasni kako je ikona iz Luganjska postala dio njegove porodične kolekcije. Da li je kao i u slučaju nabavke medicinske opreme, rijetku umjetninu iz Ukrajine nabavila neka dvorska turistička organizacija - – kazao je Stanić.

Stanić je pozvao Dodika da objasni javnosti i zdravstvenim radnicima koji već godinu dana izgaraju na prvoj liniji odbrane od virusa korona zašto nema povjerenja u zdravstveni sistem Republike Srpske pa su ljekari iz Srbije zaduženi za njegov oporavak.

- Dodik svojom odlukom kao da kaže da u RS-u nema sposobnih ljekara i da je svojom politikom raselio zdravstveni sektor RS-a uzduž cijele Evrope“ – zaključio je Stanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.