open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sarajevo bez trenera i pojačanja, desetkovan i Tuzla City
Današnjim susretima bit će kompletirano 1. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.
19.07.2021. u 10:53
get url
text

Igraju se dva meča, u terminima od 18 i 20 sati.

Sarajevo od 18 sati na Koševu dočekuje Tuzla City. Bordo tim želi se iskupiti za evropsku sramotu i eliminaciju od moldavskog Milsamija u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Zadatak neće biti jednostavan, posebno što u Bordo timu ne mogu računati na trenera Sablića, kao ni pojačanja Lazića, Ševelja, Bagarića i Bodula, koji nisu registrovani.

Desetkovani su i Tuzlaci. Husref Musemić lišen je usluga kartoniranog Doffa, Hasanović i Brkić nisu dovoljno oporavljeni, a novajlije u timu su Šukilović, Čeliković, Krpić, Mehanović...

Utakmicu na Koševu sudi Ermin Sivac iz Zenice, a meč prenosi Moja TV.

Zavjesu na prvo kolo spustit će Velež i Posušje. Meč na stadionu Rođeni, kojem će prisustvovati oko 1.500 navijača igra se od 20 sati.

Posušje je novi član Premijer lige kao prošlosezonki prvak u Prvoj ligi FBiH. Rođeni u četvrtak igraju dvoboj drugog pretkola Konferencijske lige protiv grčkog AEK-a pa će biti zanimljivo vidjeti s kakvim snagama će večeras krenuti Feđa Dudić.

Admir Šehović će biti glavni arbitar meča koji direktno prenosi Arena Sport.

U prve četiri utakmice Premijer lige vidjeli smo remije Želje i Borca (1:1) i Širokog sa Zrinjskim (0:0), dok su Sloboda i Leotar uknjižili pobjede. Tuzlaci su na svom travnjaku savladali Rudar 1:0, a Trebinjci kao gosti identičnim rezultatom bili bolji od Radnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.