open-navfaktor-logo
search
U Sarajevu 21. i 22. maja
Sajam zdravstvenog turizma BiH: Promocija prestižnih turskih bolnica
Na sajmu zdravstvenog turizma Bosne i Hercegovine, koji će drugi put biti održan 21. i 22. maja ove godine, bit će promovisane prestižne bolnice u Turskoj.
19.05.2021. u 15:24
get url
text

Na sajmu će biti predstavljena najnovija tehnologija i tretmani ljudima i stručnjacima u Bosni i Hercegovini u cilju jačanja i razvoja zdravstvenog sektora između Turske i Bosne i Hercegovine.

Jedan od organizatora Abdurahman Česko podsjetio je da će sajam otvoriti svoja vrata posjetiocima u hotelu Holiday u Sarajevu.

- Učestvovat će 19 bolnica iz Turske. Sajam je prilika za bolnice koje imaju neki interes da otvore privatne bolnice ili poliklinike u BiH. Radi se uglavnom o privatnim bolnicama, ali ima i državnih - rekao je Česko.

Sajam je prvi put organizovan prije dvije godine, a prošle je odgođen zbog pandemije novog koronavirusa.

- Pretprošle godine smo imali 22 bolnice i bilo je uspješno. Čak smo imali i sve papire za otvaranje privatne bolnice, ali nažalost, od posljedica koronavirusa preminuo je jedan od glavnih investitora - pojasnio je Česko.

"Bosnia Healthcare & Services Expo" jedan je od najvećih projekata koji će ojačati veze u zdravstvenom sektoru između BiH i Turske. Turska je prepoznala važnost ove regije, o čemu govori i činjenica da su u BiH otvorena predstavništva nekih od vodećih turskih klinika.

- Ovaj put imamo mnogo interesantnih bolnica koje će uzet učešće na sajmu. Imamo različite bolnice, među kojima su i one za estetske zahvate. Imamo bolnice za sve bolesti. Ovaj put imamo i ljekare koji su stigli koji će i na licu mjesta davati savjete i raditi preglede. Ima dosta interesovanja. Među učesnicima koji su bili na sajmu prije dvije godine ima i onih koji su ovdje otvorili svoja predstavništva, njih četiri i već rade - rekao je Česko.

Građani i stručnjaci iz BiH imat će priliku u Sarajevu besplatno posjetiti sajam i upoznati turske bolnice.

Zdravstveni turizam je jako bitan i u zadnjih nekoliko godina se znatno razvio u Turskoj.

- Sretni smo što organizujemo jedan ovakav događaj u BiH. To su naša braća. Tu smo za sve šta treba i uvijek ćemo biti - dodao je Česko.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje dva dana od 11 do 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.