open-navfaktor-logo
search
Transfermarkt
Pred večerašnji duel: Koliko vrijede Zmajevi, a koliko Sjeverna Irska
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras ima priliku napraviti prvi korak ka debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu, koje je zbog pandemije koronavirusa pomjereno za 2021. godinu.
08.10.2020. u 09:51
get url
text

Prva od dvije prepreke Zmajevima je selekcija Sjeverne Irske, koja večeras od 20.45 sati gostuje na stadionu Grbavica.

U prethodna dva međusobna susreta najbolji bh. fudbaleri su upisali dvije pobjede nad Sjevernom Irskom. Za razliku od utakmica u Ligi nacija Sjevernu Irsku ovog puta će predvoditi novi selektor Ian Baraclough.

Baš kao i Baraclough, tako i njegov stariji i iskusniji kolega na klupi BiH Dušan Bajević u lovu je na prvu selektorsku pobjedu.

Na zvaničnoj press konferenciji, koja je održana jučer, trener bh. tima kazao je kako je njegova ekipa kvalitetnija, no jasno da će te riječi njegovi izabranici morati potvrditi na terenu.

Poznati portal Transfermakt vrijednost Zmajeva trenutno procjenjuje 125,75 miliona eura, dok vrijednost selekcije Sjeverne Irske iznosi skoro tri puta manje - 45,68 miliona eura.

Reprezentacija Sjeverne Irske tek je za 680 hiljada eura vrednija od našeg Miralema Pjanića, koji je ovog ljeta pojačao redove Barcelone.

S druge strane, najvredniji igrač u timu Iana Baraclougha je Jonny Evans. Vrijednost stoper Leicester Cityja procjenjena je na 12 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.