Ponedjeljak, 02.10.2023.
FOTO: Fena

Oldtimeri u Tomislavgradu: Najprivlačniji "bentley" koji vrijedi stotine hiljada eura

Na ovom putovanju koje traje 14 dana upoznaju krajolike i ljude

Skup oldtimera, koji su u okviru Peaks of the Adriatic ture stigli iz Trogira, upriličen je u srijedu u Tomislavgradu i tako okupio veći broj znatiželjnika i zaljubljenika u limene ljubimce.

U Tomislavgrad su tako pristigla 32 stara vozila od vlasnika uglavnom s prostora Holandije, a bilo je nekoliko vozila iz Belgije, Engleske te drugih evropskih država. Kako je za Fenu kazao jedan od sudionika ovog zanimljivog putovanja Jakon Kaggel iz Holandije, svoje putovanje započeli su upravo iz njegove zemlje, zadnje mjesto koje će podsjetiti u BiH je Mostar, dok im je krajnji cilj putovanja Grčka.

Za sobom su ostavili više europskih država poput Njemačke, Švicarske, Italije i Slovenije, a nakon BiH, odnosno Tomislavgrada i Mostara nastavit će dalje prema Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji. Na ovom putovanju, koje po njegovim riječima traje 14 dana, upoznaju krajolike i ljude, a vozila su oldtimeri marke "alfa romeo", "triumph" (USA), "mercedes-benz", GB (Engleska), "jaguar", "corvette", "porsche", BMW s tim da je najviše pažnje privukao "bentley", čija je trenutna cijena, kako kaže Kaggel, više stotina hiljada eura.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh