open-navfaktor-logo
search
Carabao Cup
Može li Bešić jubilej u dresu Middlesbrougha začiniti pobjedom?
Ukoliko zaigra večeras protiv Crystal Palaea za Zmaja bi to bio ukupno 30 nastup u dresu kluba sa Riversidea
31.10.2018. u 08:33
get url
text

Bornemouth i Burton u utorak su osigurali nastup četvrtfinalu Carabao Cupa, a nakon večerašnjih utakmica još četiri tima će izboriti plasman među osam najboljih ekipa engleskog Liga kupa.

Najzanimljiviji duel večeras će svakako biti gradski derbi između West Hama i Tottenhama, koji počinje u 20.45 sati. Ništa manje zanimljivo neće biti ni u susretu koji se u istom terminu igra na Stamford Bridgeu. Naime, Chelsea će ugostiti sastav Derbyja, koji od ove sezone sa klupe predvodi igračka legenda Plavaca Frank Lampard.

Još jedan susret koji počinje u 20.45 sati igrat će se u Londonu. Arsenal, koji je u sjajnoj seriji u Premiershipu, na svom Emiratesu dočekuje sastav Blackpoola.

Posljednji meč večerašnjeg programa osmine finala Carabao Cupa možda je i nainteresantniji ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini. Naime, u utakmici koja se igra od 21 sat Middlesbrough našeg Muhameda Bešića bit će domaćin Crystal Palaceu.

Gosti na Riverside stižu nakon serije od četiri utakmice bez pobjede (jedan remi i tri poraza), dok je ekipa Tonyja Pulisa u posljednja četiri nastupa u Championshipu zabilježila dva remija i po jednu pobjedu i poraz.

Iako je Boro u nešto boljoj formi, gostima je pripala uloga favorita. Prema kladionici MOZZART kvota na pobjedu Crystal Palacea iznosi 2.30, na remi 3.10, dok je na trijumf domaćeg tima također ponuđena kvota 3.10.

MOZZART je ponudio još niz opklada za ovaj susret, a izdvaja se opcija Oba tima daju gol (GG) sa kvotom 1.80, ili da će Crystal Palace postići najmanje dva gola na utakmici sa kvotom 2.35. Pogledajte kompletnu ponudu za ovu utakmicu.

Fudbalski reprezentativac BiH Muhamed Bešić večeras će, ukoliko se nađe u sastavu ili dobije priliku sa klupe, proslaviti mali jubilej u dresu Boroa. Naime, za Zmaja bi to bio ukupno 30 nastup u dresu kluba sa Riversidea. U dosadašnjih 29 mečeva postigao je tri gola i upisao tri asistencije. U 12 ovosezonskih nastupa dva puta se upisao u strijelce, a dva puta je i asistirao saigračima. Pitanje je može li Bešić jubilej u dresu Middlesbrougha začiniti pobjedom i plasmanom među osam najboljih timova Carabao Cupa?

Carabao Cup, osmina finala:
Arsenal - Blackpool (20.45 sati)
Chelsea - Derby (20.45)
West Ham - Tottenham (20.45)
Middlesbrough - Crystal Palace (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.