Utorak, 18.05.2021.
FOTO: Anadolija

Međunarodni sajam automobila u Parizu: Novi modeli najvećih svjetskih kompanija

Medijima su svoje nove modele predstavile kompanije poput Renaulta, Citroena, Peugeota, Mercedesa, BMW-a, Audija, Ferrarija, Lamborghinija, Lotusa, Škode i Hyundaija

U Parizu 4. oktobra zvanično počinje 120. Međunarodni sajam automobila (Mondial de L’Auto) koji će i ove godine ugostiti najveće svjetske proizvođače koji su najavili brojne premijere novih modela ali i atraktivnih konceptnih vozila.

Najveći sajam automobila u svijetu danas je otvorio vrata za predstavnike medija.

Ipak, na ovogodišnjem sajmu neće učestvovati kompanije Volkswagen, Ford, Opel, Volvo, Nissan, Alfa Romeo, Jeep, Mazda i Mitsubishi.

Organizator sajma Jean Claude Girot istakao je da neke kompanije neće učestvovati zbog finansijskih problema.

- Tvrde da im je na sajmu dato malo prostor, ali to nije tačno. Mislim da imaju budžetskih problema. Ne želim praviti reklamu za kompanije koje ne učestvuju - kazao je Girot.

Medijima su svoje nove modele predstavile kompanije poput Renaulta, Citroena, Peugeota, Mercedesa, BMW-a, Audija, Ferrarija, Lamborghinija, Lotusa, Škode i Hyundaija.

Modele Mercedesa je predstavio CEO ove kompanije Dieter Zetsche, a modele Renaulta Thierry Bollore koji će krajem godine doći na čelo te francuske automobilske kompanije.

Posebnu pažnju su privukla i električna vozila koja će biti izložena tokom trajanja sajma koji se završava 14. oktobra.

Pariški sajam, koji je prvi put održan daleke 1898. godine, obilježava 120 godina postojanja. To je jedna od najstarijih manifestacija ovog tipa, a ujedno i najposjećeniji sajam automobila na svijetu. Kroz sajamske hale je 2014. godine prošlo 1,25 miliona posjetilaca.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh