open-navfaktor-logo
search
Napušta Mladost
Matthias Fanimo imao tri inostrane ponude, ali je odabrao Sarajevo zbog Lige prvaka
Matthias Fanimo, nekadašnji fudbaler mlađih kategorija engleskog West Hama, koji od januara 2019. godine nosi dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja, uskoro bi trebao potpisati za FK Sarajevo.
23.07.2020. u 11:01
get url
text

Klubovi su dogovorili da Bordo tim u pravcu Kaknja pošalje jednog igrača i da plati određeno obeštećenje. Nagađa se da bi to mogli biti Halid Šabanović ili Slobodan Milanović.

Fanimo bi igrač Sarajeva mogao postati do kraja sedmice, kada bi se i priključio novim saigračima (trenutno trenira individualno u Engleskoj).

Portal Allnigeriasoccer.com piše da je Nigerijac sa engleskim papirima imao tri inostrane ponude, ali se odlučio za dolazak na Koševo zbog nastupa u Ligi prvaka. Navodno, za njegov usluge bili su zainteresovani TSV Hartberg (Austrija), Hapoel Kfar Saba (Izrael) i MTK Budimpešt (Mađarska).

Ipak, treba sačekati da se i formalno sve završi kako bi se sa sigurnošću moglo reći da je Fanimo novi igrač Sarajeva, s obzirom na to da je i zimus bio na pragu transfera u jedan premijerligaški klub, ali je posao propao. Tada su iz Mladosti u posljednji momenat povisili obeštećenje, pa je zainteresovani klub odustao od posla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.