open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Marinović debituje, vraća se Zrinjski, Željo na Mokrom docu
Četiri utakmice osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas.
31.08.2022. u 08:47
get url
text

Program u Bosanskom Novom otvaraju Borac i Zrinjski, što je i derbi ovog kola.

Na klupi Borca debituje Vinko Marinović koji je angažovan nakon odlaska Nenada Lalatovića, dok se Zrinjski vraća u bh. elitu nakon nastupa u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu i ovo će mu biti tek treći ovosezonski meč u bh. eliti.

Susret u Bosanskom Novom sudit će Mirza Kazlagić, a prijenos je na Areni Sport.

U 17 sati u Srebreniku će početi duel Tuzla Cityja i trenutno jedinog neporaženog tima u Premijer ligi BiH - Širokog Brijega. I ovaj meč gledatelji će moći pratiti na Areni Sport, a glavni sudija bit će Darko Gedžić iz Brčkog.

Od 17.30 sastaju se Igman i Sloboda. Oba tima susret dočekuje poslije poraza u prošlom kolu. Konjičani su poraženi u Doboju kod Kaknja od Sloge, a Sloboda u Banovićima od Posušja. Meč kojeg neće biti u direktnom prijenosu će suditi Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Posušje na Mokrom docu od 17.30 igra protiv Željezničara. Dragan Petrović iz Banje Luke će voditi dvoboj koji prenosi My TV.

U utorak su odigrane dvije utakmice osmog kola. Sloga je u Modriči deklasirala Velež sa 3:0, a Sarajevo je identičnim rezultatom savladalo Leotar i preuzelo vrh tabele.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.