open-navfaktor-logo
search
Neslaganje
Manuel Neuera odbio prijedlog Hasana Salihamidžića
Prema mišljenju bivšeg Zmaja Neuer bi od ljeta trebao pripremati nasljednika tako da mu prepusti 15-ak utakmica tokom sezone
02.01.2020. u 12:13
get url
text

Kapiten Bayerna i prvi golman njemačke reprezentacije Manuel Neuer za dva mjeseca navršava 34 godine, a stanovnik Minhena je već osam i po godina.

Uprkos tome što su "golmani kao vino, što stariji, to bolji", najbolji njemački velikan ima spremnu zamjenu za Neuera.

Našao ju je na istom mjestu odakle je u ljeto 2011. doveo Neuera. Idućeg ljeta iz Schalkea u Bayern kao slobodan igrač dolazi Alexander Nübel, golman 11 godina mlađi od Neuera.

S obzirom na to, kao i uzimajući u obzir da Neueru u ljeto 2021. istječe ugovor, Bild navodi da je tokom prvenstvene pauze Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić pozvao Neuera na razgovor kako bi mu izložio klupski plan za iduću sezonu.

Prema mišljenju bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Neuer bi od ljeta trebao pripremati nasljednika tako da mu prepusti 15-ak utakmica tokom sezone.

Ipak, kako navodi Bild, Neuer je odbio takvu mogućnost i odgovorio kako nikome neće prepustiti nijednu utakmicu te da želi igrati sve mečeve iduće sezone, uključujući i prijateljske.

Neuer je tako i u klubu pokazao da se teško nosi s konkurencijom, nakon što je prošle godine izazvao aferu odbijanjem prepuštanja mjesta na golu Njemačke Barceloninom Marc-Andreu Ter Stegenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.