open-navfaktor-logo
search
Nekadašnji saigrači
Fudbaler Real Madrida doveo pojačanje u Zvijezdu 09
Tridesetjednogodišnji Petar Orlandić novi je fudbaler Zvijezde 09, člana Prve lige Republike Srpske.
16.03.2022. u 09:53
get url
text

Vezni fudbaler je u Zvijedu 09 stigao kao slobodan igrač, a otkrio je da je za njegovo dovođenje zaslužan Luka Jović. Fudbaler Real Madrida odlučio je će pomoći klubu iz svog rodnog grada i stvoriti od njega tim koji će se vratiti u Premijer ligu. 

- Kao što znate dolazim iz Podgorice. Nastupao sam za Hapoel Tel Aviv, Crvenu Zvezdu, klubove iz Kine, Portogula, Malte, Slovačke, Grčke… Došao sam u novu sredinu i dat ću sve od sebe da pomognem saigračima i klubu da ostvarimo cilj, a to je ulazak u Premijer ligu BiH.

Ovim putem želim da se zahvalim mom velikom prijatelju i nekadašnjem saigraču iz Crvene Zvezde Luki Joviću koji me je pitao da dođem i kao što vidite ovdje sam sa velikim zadovoljstvom.

Zahvaljujući Luki i predsjedniku Stanišiću sad sam član Zvijezde 09 i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje koje sam dobio - rekao je Orlandić na predstavljanju u nekadašnjem bosanskohercegovačkom premijerligašu.

Zvijezda 09 se nakon 17 odigranih kola nalazi na četvrtom mjestu Prve lige RS-a sa 35 bodova, samo šest manje od lidera Krupe. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.