open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Duel pun animoziteta: Sarajevo protiv Širokog Brijega želi četvrti trijumf u nizu
Prije nego uslijedi reprezentativna pauza odigrat će se susreti sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u prvoj utakmici koja je na rasporedu večeras sastaju se trećeplasirano Sarajevo i šestoplasirani Široki Brijeg.
27.08.2021. u 08:13
get url
text

Koševski duel svakako je najzanimljiva utakmica ove runde domaćeg fudbalskog šampionata, uz meč Željezničar - Sloboda, dijelom i zbog animoziteta koji vlada između večerašnjih rivala o čemu je govorio i trener tima sa Pecare Jure Ivanković.

VEZANI TEKST - Ivanković: Nezgodno gostovanje zbog svega što se događalo u prošlosti

- Pripremali smo se temeljito za ovu utakmicu protiv Sarajeva, iako ni tradicija rezultata u posljednje vrijeme nije na našoj strani. Ovo gostovanje je dosta nezgodno za nas zbog svega onoga što je se događalo u prošlosti, te zbog animoziteta između Širokog Brijega i Sarajeva - kazao je šef stručnog štaba hercegovačkog sastava.

Široki na Olimpijski stadion "Asim Ferhatović" stiže znatno oslabljen. Zbog teške povrede u sastavu neće biti mladog hrvatskog internacionalca Ivana Ikića, a neće biti ni Alena Jurilja, koji nije zadovoljan svojim statusom.

- On će svoje probleme rješavati s upravom, ako se nije spreman žrtvovati za klub to je njegov izbor - rekao je Ivanković.

Situacija s igračkim kadrom nije blistava ni u redovima Bordo tima, na čijom klupi (ne)sjedi Goran Sablić, bivši trener Širokobriježana.

Administrativni problem još uvijek nisu riješeni pa Sablić i dalje ne može računati na Vicka Ševelja, Darka Lazića, Mirka Oremuša i Krstu Velkoska, a sada je i Matthiasu Fanimu istekla radna dozvola.

Da stvar bude gora za današnju utakmicu trener Bordo tima neće moći računati ni na suspendovane Halida Šabanovića i Andreja Đokanovića.

VEZANI TEKST - Sablić pred Široki: Fanimo je povrijeđen, ali mu je istekla i radna dozvola

- Naša želja i zadatak je da odigramo što kvalitetnije, cilj je da osvojimo tri boda. Što se tiče ekipe, ne možemo računati na Đokanovića i Šabanovića zbog kartona, a u tim se vraćaju Dupovac i Palić nakon pauze - rekao je Sablić u najavi večerašnjeg susreta, te dodao:

- Široki Brijeg se podmladio, u hodu dovode nove igrače. Ne mijenja na činjenici da je to derbi i da će oni doći motivisani, dobro se i kompaktno brane, teško primaju golove.Očekujem dobar otpor s njihove strane, ali znamo šta nosi taj susret i ono što mi želimo je da napredujemo iz utakmice u utakmicu, te da sprovedemo ono što se dogovorimo i dođemo do pobjede.

Duel Sarajevo - Široki Brijeg igra se s početkom u 20 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport, a pravdu na ovom meču dijeliti će Sabrija Topalović iz Zenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.