open-navfaktor-logo
search
PLBiH za juniore
Apelaciona komisija odlučila: Poznato ko će zauzeti mjesto "kluba X"
Prema odluci Apelacione komisije juniori Travnika će zauzeti mjesto "kluba X", a u prvom kolu trebali su na svom terenu ugostiti Slaviju
08.08.2019. u 11:29
get url
text

Apelaciona komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na jučerašnjem sastanku potvrdila je odluku Komiteta za takmičenje po pitanju žalbe FK Radnik, a ovu informaciju za Faktor potvrdio je i predsjednik Apelacione komisije N/FSBiH Zdenko Vidović.

- Odluka je donesena, a većinom glasova potvrđena je prvobitna odluka Komiteta za takmičenje, što znači da se odbija žalba FK Radnik - kazao je Vidović za Faktor.

Podsjećanja radi, prijemijerligaš iz Bijeljine podnio je žalbu zbog utakmice Travnik - Zrinjski koja je odigrana u posljednjem kolu u prošloj sezoni Premijer omladinske lige za juniore. Juniori Travnika su u spornom susretu s 1:0 je savladali Plemiće i tako izborili opstanak, dok je Radnik  sezonu završio na pretposljednjoj poziciji i tako izgubio status premijerligaša.

Bijeljinci su uložili žalbu zbog nastupa dvojice spornih fudbalera. Jedan od njih nije imao pravo nastupa zbog kartona, dok je drugi bio stariji.

Zbog čekanja na odluku Apelacione komisije nova sezona Premijer omladinske lige za juniore počela je s "klubom X", koji tek treba odigrati susret prvog kola. Prema odluci Apelacione komisije juniori Travnika će zauzeti mjesto "kluba X", a u prvom kolu trebali su na svom terenu ugostiti Slaviju.

Ipak, sprovođenje odluke bi moglo još pričekati iako je sporna utakmica registrovana postignutim rezultatom. Naime, Radnik bi mogao zatražiti žastitu zakonitosti pravilka, pa bi tako konačnu odluku u ovoj slučaju trebao donijeti Izvršni odbor N/FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.