open-navfaktor-logo
search
Socijalistička partija
Unuk Slobodana Miloševića ulazi u politiku, vrata mu otvara Vučićev koalicijski partner
Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić saopćio je da će na svečanoj sjednici Glavnog odbora SPS-a predložiti da u taj odbor bude uključen unuk Slobodana Miloševića Marko Milošević.
18.07.2023. u 15:22
get url
text

Milošević je kazao da će dati sve od sebe da što više doprinese partiji i društvu.

- Drago mi je što sam u prisustvu dragih prijatelja, partijskih drugova. Za mene je ova ideja vječna i drago mi je što to postoji u ovakvom kontinuitetu i još će da postoji, tek će da postoji - rekao je Marko Milošević.

- Ja sam također jako zainteresovan da se bavim pravnom naukom. Eto, volio bih da iskoristim priliku da podijelim nešto. Pravo je moja velika ljubav, konkretno međunarodno javno pravo. Imajući to u vidu, postoje problemi sa kojima se suočavamo i kao društvo i kao zemlja i ja se nadam da će biti prilike da donesemo što je moguće bolje rješenje - dodao je Milošević mlađi.

Marko Milošević junior je rođen 1999. godine. Kako je prije nekoliko godina ispričao za medije, njegov djed za njega će uvijek biti heroj.

- Bio sam veoma mali kada je djed umro, ali se sjećam tog dana. Igrao sam se u kući i prvo mi nisu rekli šta se dogodilo, nego su mi saopćili da se djed mnogo razbolio. Onda sam s mamom otišao u Moskvu kod tate. Tamo sam saznao šta se desilo i pamtim kako smo gledali prijenos sahrane. Mnogo je bilo teško što nismo mogli da budemo tamo. Danas mi je žao što se najčešće sjećam njegovog lika, a ne nekog razgovora ili savjeta koji mi je dao. Bio sam suviše mali da bih to upamtio. Imamo neke zajedničke fotografije, ali sam o njemu mnogo čuo od moje porodice, prije svega od mame, s kojom često razgovaram o njemu - ispričao je Marko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.