open-navfaktor-logo
search
Narodni pokret
Šta se događa: Srbi sa Kosova "udarili" po Vučiću, Dodiku i Porfiriju
Narodni pokret Srba sa Kosova Otadžbina "bez imalo zluradosti, a više uz tugu i razočarenje Srba sa Kosova konstatuje da su stavovi političke elite iz Banje Luke po pitanju južne srpske pokrajine u posljednjih desetak godina bili dosta problematični", navodi se u reakciji ovo pokreta. 
01.11.2021. u 12:46
get url
text

Za ovaj pokret predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izdajnik, a kritikovali su i patrijarha Porfirija. 

- Jedan dio političke vrhuške je zagovarao da Srbija treba da se odrekne Kosova, a da se okrene ka Republici Srpskoj i istu pripoji. Narodni pokret Srba sa Kosova Otadžbina je u više navrata kritikovao ovakve, prije svega antisrpske stavove. Jer nije korektno da se sreća jednog dijela srpskog naroda temelji na nesreći drugog dijela srpskog naroda.

U pravno-političkom smislu mnogo je lakše sačuvati Kosovo u sastavu Republike Srbije nego otcijepiti Republiku Srpsku od BiH i istu pripojiti svojoj matici. I razni "non-paperi" iza kojih prije svega stoji aktuelni režim u Srbiji potvrđuju ovo naše stanovište. U njima stoji da se stvara "velika Albanija", a u isto vrijeme i "velika Srbija". "Velika Albanija" se uobličava tako što se Kosovo odvaja od Republike Srbije i pripaja Albaniji, a "velika Srbija" tako što se ona odriče od svoje južne pokrajine, a pripaja Republiku Srpsku - navode iz Narodnog pokreta Srba sa Kosova Otadžbina.

Posljednjih desetak godina, poručuju iz ovog pokreta, "svjedoci smo da se korumpirani, lopovski i antisrpski režim Aleksandra Vučića zalaže za neku podjelu Kosova u kojoj bi Srbiji pripalo par sela iz sadašnje južne srpske pokrajine, a prepustio "velikoj Albaniji" dobar dio Preševske doline. Politička vrhuška Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom podržavala je ovakvu izdajničku političku platformu. 

Poručuju da su čelnici Republike Srpske podržavali izdajnički režim u Beogradu.

- Nije bilo ozbiljnije političke manifestacije u Srbiji a naročito predizbornih mitinga na kojima čelnici Republike Srpske nisu prisustvovali. Čak na posljednjim izborima za grad Beograd dobar dio građana iz Republike Srpske sa dvojnim državljanstvom požurio je da glasa i da podrži SNS i Aleksandra Vučića. I koliko god da se Srbi u Republici Srpskoj nadaju podršci svog zemljaka iz Čipulića kod Bugojna ona će da izostane. Pod to drvce nema hlada, glasi srpska narodna poslovica sa Kosova - poručuju iz Narodnog pokreta Srba sa Kosova. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.