open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Šibensko zaleđe: Postoje saznanja da je veliki šumski požar podmetnut
Od jutros intenzivno radi služba kriminalističke policije koja istražuje uzroke požara, kaže načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić 
28.07.2019. u 16:31
get url
text
Veliki požar u okolini Šibenika
Veliki požar u okolini Šibenika

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić izjavio je da policija već raspolaže nekim saznanjima vezanima uz potpalu najvećeg ovogodišnjeg požara kraj Dubrave kod Šibenika, prenosi portal ŠibenikIN.

- Od jutros intenzivno radi služba kriminalističke policije koja istražuje uzroke požara - rekao je Kostanić dodavši kako je ljudski faktor kod požara na otvorenom prostoru itekako prisutan.

Naglasio je kako je to većim dijelom nepažnja i dodao kako uvijek postoji mogućnost namjernog zapaljenja pa u tom smjeru ide istraga koja je upravo u toku.

Neka konkretna saznanja držimo za sebe, za našu službu, ali direktna obradba je počela, istaknuo je Kostanić.

Policija je, napomenuo je, 2017. godine od 40 požara za koje se sumnja da su namjerno potpaljenih riješila njih 20, lani su riješena sva četiri, a u 2019. godini već je šest krivičnih dijela dovođenja u opasnost imovine i života namjernim paljenjem vatre, prenosi Index.hr.

U međuvremenu su za saobraćaj opet otvorene sve ceste na području Šibensko-kninske županije.

Ministar unutrašnjih poslova RH poslova Davor Božinović izjavio je, prilikom obilaska požarišta u šibenskom zaleđu, kako je uspješno gašenje požara pokazalo da sistem funkcionira vrlo dobro te potvrdio da je počela istraga o uzroku požara.

- Koliko je meni poznato policijski službenici krim policije već su izuzeli određene dokaze i sada se radi na istraživanju koje ćemo nastojati privesti nekakvom zaključku - rekao je Božinović za HRT.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.