open-navfaktor-logo
search
Trodnevna žalost
Poznat uzrok nesreće u kojoj su poginuli brat i sestra kod Slanog, krivac će biti uhapšen po izlasku iz bolnice
Državljanka je Albanije
Autor: HRT/Dubrovački dnevnik/Faktor
10.04.2024. u 12:46
get url
text
Nesreća kod Slanog
Nesreća kod Slanog
FOTO: Dubrovački dnevnik
Završen je uviđaj nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć oko 20.30 na Jadranskoj magistrali u Hrvatskoj, na predjelu Ratac kod Slanog.
Dvije mlade osobe, brat i sestra, poginule su, jedna osoba lakše je povrijeđena i prevezena u dubrovačku opću bolnicu.
Nakon završenog uviđaja, policija je saopćila uzroke nesreće. 
- Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozačica privatnog vozila slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno preticati vozilo ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s privatnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin.
Uslijed sudara na mjestu događaja smrtno je nastradao 21-godišnji vozač i putnica iz njegovog vozila, 19-godišnja hrvatska državljanka, dok je vozačica koja je izazvala saobraćajnu nesreću, 29-godišnja državljanka Albanije, zadobila lakše tjelesne povrede - saopćila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.
Portparolka PU dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup kazala je da se vozačica trenutno nalazi u Dubrovačkoj bolnici.
- Ona je zadobila lakše tjelesne povrede, pod policijskim je nadzorom i kada bude puštena sa liječenja ona će biti uhapšena zbog počinjenog krivičnog djela i izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom - dodala je Biskup, prenosi HRT.
- Sinoć primljena pacijentica, rođena 1995. godine, strana državljanka je trenutno hemodinamski, kardiorespiratorno stabilna. Ima povredu kontuzije trbušne stjenke i trenutno je na observaciji. Najvjerovatnije, ako neće doći do pogoršanja kliničke slike i lokalnog nalaza, da će sutra biti otpuštena - rekao je Marijo Bekić, direktor Opće bolnice Dubrovnik.
Dubrovački dnevnik je objavio da je, prema nezvaničnim informacijama, 29-godišnja Albanka je upravljala BMW-ovim terencem, koji je udario u "golfa", da je od siline udara motor automobila preletio automobil, te da je terenac doslovno pregazio "golfa".
Od 10 do 13. aprila u općini Gradac proglašeni su dani žalosti.
- Općina Gradac proglašava Dane žalosti na području općine Gradac od 10. aprila 2024. godine do 13. aprila 2024. godine povodom tragične smrti Stjepana i Katarine Đerek. Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava Republike Hrvatske na pola koplja na području općine Gradac. Tokom Dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima - objavljeno je na stranici Općine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.