open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Josipa Rimac odlazi u istražni zatvor na mjesec dana
Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je, na prijedlog Uskoka, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i još šestero osumnjičenih.
30.05.2020. u 22:31
get url
text

Vinko Gulišija, advokat Josipe Rimac, rekao je da je njegova klijentica s još četvero okrivljenih dovedena na istražno ročište gdje je svoj petorki određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i suokrivljene. 

Istražni zatvor određen je i Milenku Bašiću i Draganu Stipiću, koji su trenutno ne dostupni tijelima progona jer se ne nalaze u Hrvatskoj. Obojica imaju dvojno državljanstvo. Njima je istražni zatvor određen je i zbog opasnosti od bijega. 

Sudija istrage odbacio je zahtjev Uskoka da se okrivljenim odredi istražni zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

Vjekoslav Tolnaj, zamjenik direktorice Uskoka, potvrdio je da su morali krenuti u akciju ranije nego je planirano jer su shvatili da su mjere kompromitirane, no nije želio iznositi detalje

Advokat Josipe Rimac je rekao:

- Nije u najboljem stanju, ide u istražni zatvor, ali jaka je ona žena. Drži se poručio je i dodao kako će se žaliti na odluku. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.