open-navfaktor-logo
search
Službeno, na "vi"
Milorad Dodik nedavno Đokoviće nazvao ciganijom, danas hvali Novaka
Novak Đoković, nekada svjetski teniser broj 1, poražen je danas u finalu Wimbledona od Carlosa Alcaraza sa 2:3 u setovima.
16.07.2023. u 23:57
get url
text

VEZANI TEKST - Milorad Dodik izvrijeđao Đokoviće: Auuu, ciganija poprilična...

Uprkos porazu, čestitke za nastup u finalu srbijanskom teniseru uputio je Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog eniteta RS.

Dodik se oglasio na Twitteru, a njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

- Poštovani Djoker Nole (Novak Đoković), napravili ste sjajnu seriju rezultata i ulaskom u finale najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu ostvarili ste historijski uspjeh. Iako je željeni rezultat izostao u finalu, pokazali ste svojim sportskim umijećem, kao i mnogo puta do sada, zašto ste najbolji teniser svih vremena.

Svim ljubiteljima "bijelog sporta" širom svijeta priuštili ste nezaboravne trenutke tokom cijelog turnira, a sve nas u Republici Srpskoj, koji za Vas zdušno navijamo, činili ponosnim i sretnim.

Hvala Vam što ste nepresušni izvor inspiracije i zvijezda vodilja svim mladim generacijama. Želim Vam puno uspjeha u nastavku karijere, dobro zdravlje i da još puno godina gospodarite svjetskim teniskim terenima - napisao je Dodik.

Ništa tu ne bi bilo čudno da nedavno Dodik nije izvrijeđao porodicu Đoković, kazavši "da su teški", te nazvaši ih "ciganijom".

- Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u p...u materinu. Uf... Naši ljudi to sve doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao. Auuu... Ciganija poprilična, mogu ti reći. Oni saradnici njegovi, još izgubi u polufinalu, odnosno četvrtfinalu. A mi sve bazirali... - kazao je Dodik u pauzi emisije Oko na RTS-u, očito ne znajući da će sve otići u eter.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.