open-navfaktor-logo
search
Turnir u Njemačkoj
Francuska opravdala ulogu favorita protiv Sjeverne Makedonije na startu rukometnog EP
Utakmicom grupe A između Francuske i Sjeverne Makedonije počelo je Evropsko rukometno prvenstvo koje ove godine organizira Njemačka.
10.01.2024. u 19:26
get url
text

Francuzi su slavili rezultatom 39:29 i tako opravdali ulogu favorita.

Hugo Descat je kod Francuske postigao sedam golova, bez promašaja, stopostotan je bio i Dylan Nahi sa šest golova, a pet puta je iz 10 pokušaja pogodio Dika Mem.

Zharko Peshevski se istakao kod Makedonaca sa sedam golova.

Francuski golmani Remi Desbonnet i Charles Bolzinger kombinovano su imali 12 odbrana, a Nikola Mitrevski iz Sjeverne Makedonije zaustavio je 10 od 43 pokušaja Francuza.

Francuzi i Makedonci igrali su na parketu Merkur Spielarene u Dusseldorfu, inače fudbalskom stadionu specijalno preuređenom za rukometne utakmice.

Očekuje se da će susretu Njemačke i Švicarske, koji je na rasporedu u 20.30 sati, prisustvovati 53.000 navijača čime će biti oboren svjetski rekord po broju gledalaca na rukometnoj utakmici.

Zanimljivo stadion u Dusseldorfu bit će domaćin samo dvije uvodne utakmice, a potom će se susreti prve faze Evropskog prvenstva igrati u Berlinu, Mannheimmu i Minhenu, a drugi krug i završnica u Hamburgu i Kelnu.

Na ovogodišnjem Evropskog prvenstvu igrat će i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Zmajevi su smješteni u grupu E sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

Mečevi ove grupe igraju se u Mannheimu. BiH će startu (četvrtak, 20.30 sati), odmjeriti snage sa Švedskom, aktuelnim prvakom Evrope.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.