open-navfaktor-logo
search
Slave rođendan
Najuspješniji sportski kolektiv u BiH: SDI SPID slavi 30 godina postojanja
Fena
05.04.2024. u 15:22
get url
text
Sportsko društvo invalida SPID Sarajevo danas obilježava 30 godina od osnivanja jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini i šire.
U sklopu ovog sportskog društva postojale su ili još postoje: skijanje, atletika, Plivački klub SPID i najtrofejniji član društva - Klub sjedeće odbojke.
- Zahvaljujemo se i čestitamo godišnjicu od osnivanja svima koji su kroz sve ove godine dali doprinos da naš klub izraste u najuspješniji i najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini, a i šire.
U ovih 30 godina kroz SPID je prošlo dosta članova i svaki od Vas je zaslužan za sve ovo. Mnogo rada i ulaganja svih nas utkano je u uspjeh našeg kluba. Za ovih 30 godina postojanja postignuti su vrhunski sportski rezultati na nivou BiH i na međunarodnom nivou - saopćeno je iz SDI SPID.
Iz riznice uspjeha ovog kolektiva izdvaja se 21 titula šampiona u prvenstvu BiH u sjedećoj odbojci, sedam puta vicešampionski naslov, kao i dva trofeja Kupa BiH, te titula osvajača Sarajevo Opena. Od međunarodnih trofeja SPID je osvajač Eurolige, dva srebra na Svjetskom klupskom prvenstvu, te sedam zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju sa Evropskog klupskog prvenstva. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.