open-navfaktor-logo
search
NBA
Oporavio se Jusuf Nurkić, Phoenix slavio kod Miamija
Košarkaši Phoenixa ostvarili su pobjedu protiv Miami Heata sa 118:105 i tako su prekinuli mini crnu seriju od dva vezana poraza.
30.01.2024. u 08:18
get url
text

Sunsi su dominirali većim dijelom utakmice, a baš kao i noć ranije protiv Orlanda, odigrali su lošu četvrtu dionicu u kojoj su izgubili 18:31. Ipak, protiv Heata su uspjeli sačuvati prednost stečenu u prve tri dionice, te su na kraju slavili sa dvocifrenom razlikom.

Zaigrao je i Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac BiH, koji se oporavio povrede palca lijeve ruke zbog koje je propustio meč sa Orlandom. Na parketu je proveo nešto manje od 27 minuta i za to vrijeme ubacio šest poena, uz osam skokova i po dvije asistencije i ukradene lopte.

Najefikasniji u njegovom timi bili su Eric Gordon (23 poena, četiri skoka, pet asistencija), Devin Booker (22, 8, 7) i Kevin Durant (20, 8,7). Bolji od ostalih kod Miamija bio je Jimmy Butler sa 26 poena.

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su Milwaukee Buckse sa 113:107, a briljirao je srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je ostvario triple-double učinak. Ubacio je 25 poena, a tome dodao 16 skokova i 12 asistencija.

Rezultati

Tabela - Istok

Standings provided by Sofascore

Tabela - Zapad

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.