open-navfaktor-logo
search
Konferencija za medije
Zmajevi sutra dobijaju novog selektora, bivši fudbaler Barcelone će naslijediti Hadžibegića
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će, po svemu sudeći, dobiti novog selektora.
02.08.2023. u 13:13
get url
text

Za sutra sa početkom 12 sati je zakazana sjednica Izvršnog izbora FSBiH gdje će se, kako je Faktor već ranije pisao, za selektora najverovatnije imenovati Meho Kodro.

Iz FSBiH su obavijestili javnost da je za sutra u 13 sati zakazana konferencija za medije.

- U četvrtak, 3. augusta 2023. godine u 13 sati u prostorijama FSBiH u Sarajevu bit će održana press konferencija.

Predstavnicima medija će se obratiti predsjednik Saveza Vico Zeljković povodom posljednjih aktivnosti FSBiH vezano za izbor selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine - poručili su iz FSBiH.

Zmajevi su ostali bez selektora 23. juna kada je Faruk Hadžibegić "postao bivši" nakon što je upisao treći vezani poraz u kvalifikacijama za EURO 2024, a kap koja je prelila čašu bio je smarotan poraz od Luksemburga na Bilinom polju (0:2).

VEZANI TEKST - FSBiH do kraj sedmice imenuje selektora Zmajeva, bh. legenda će naslijediti Hadžibegića

Kodro je već sjedio na klupi Zmajeva, ali ne predugo. Za selektor je izabran 5. januara 2008. godine, a smijenjen je 16. maja iste godine. Otkaz je dobio nakon što je poručio čelnicima Saveza da se protivi da vodi našu selekciju u prijateljskom susretu protiv Irana, koja se trebala igrati 26. maja 2008. godine u Teheranu. Pod njegovim vodstvom Zmajevi su odigarali dva prijateljska susreta u kojima su zabilježili poraz od Japana 0:3 (kombinovani tim), te odigrali neriješeno protiv Makedonije - 2:2.

Kodro je, osim reprezentacije BiH, u našoj zemlji jedno vrijeme sjedio i na klupi FK Sarajevo.

Zmajevi nakon četiri kola kvalifikacija za EURO 2024 imaju samo tri boda (pobjeda protiv Islanda) i tri poraza (Slovačka, Portugal i Luksemburg). Bit će teško da odvede naš državni tim do jednog od prva dva mjesta u grupi, koja vode na EP, ali će imati priliku da uigra ekipu za baraž kojeg su Zmajevi osigurali osvajanjem prvog mjesta u Ligi nacija - grupa B3 i preko kojeg će imati priliku da se domognu plasmana na EURO u Njemačku i višemilionske nagrade.

Našu A reprezentaciju za nešto više od mjesec očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a 8. septembra ćemo na Bilinom polju ugostiti Lihtenštajn.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.