open-navfaktor-logo
search
Poriču incident
ŽFK Emina demantuje zvanični izvještaj delegata
Glavna sudinica Nejra Ališpago u 31. minuti isključila je Tojagu zbog "nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog ulaska na teren..."
06.11.2019. u 11:29
get url
text

Utakmicu 11. kola Ženske Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj je mostarska Emina s 4:1 savladala brčansku Lokomotivu obilježio je incident u kojem je učestvovao trener domaćeg tima Zijo Tojaga.

Glavna sudinica Nejra Ališpago u 31. minuti isključila je Tojagu zbog "nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog ulaska na teren u cilju obračuna s gostujućom igračicom broj 20, gdje je došlo do fizičkog kontakta/napada", napisala je Lajla Spahić iz Sarajeva, koja je na ovom susretu obavljala ulogu delegata.

- Glavni trener domaće ekipe Tojaga Zijo negoduje na odluku glavnog sudije, čime je izazvao reakciju gostujuće igračice broj 20, koja mu prigovara na njegovu reakciju, nakon čega isti (Tojaga Zijo) u 31. minuti ulazi u teren i fizički nasrće na gostujuću igračicu broj 20 - napisala je Spahić u izvještaju nakon utakmice.

Ovim povodom iz ŽF/NK Emina oglasili su se saopćenjem kojim demantuju informacije navedene u zvaničnom izvještaju objavljenom u sistemu COMET.

Saopćenje mostarskog kluba u kojem demantuju i medijske natpise koji se baziraju na izvještaju delegata prenosimo vam u cjelosti:

 

Iz Emine su objavili i video koji bi trebao biti potvrda njihovih tvrdnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.