open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Varešanović: Žao mi je što će neki na tribine, imam prvih 11, parole nisu ugodne i znam kome odgovaraju
Mirzu Varešanovića u nedjelju čeka debi na klupi Sarajeva.
24.02.2023. u 14:28
get url
text

Bordo tim u u Mostaru na stadionu Rođeni igra protiv Zrinjskog u sklopu 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je u zimskoj pauzi mnogo mijenjalo, bordo dres zadužilo je devet novajlija. Klub će imati problem s brojem stranih igrača. U zapisniku ih može biti pet, a u svlačionici Sarajeva ih ima ukupno osam. To znači da će Varešanović prije svake utakmice trojicu stranaca poslati na tribine.

- Dobro smo radili i kvalitetno. Nadam se da ćemo to pokazati već u nedjelju. Ekipa je skroz nova, trebat će nam malo vremena i vjerujem da smo na dobrom putu - rekao je Varešanović u uvodnom izlaganju na konferenciji za medije.

Cilj kluba ostaje isti, to je plasman u Evropu. Sarajevo za trećeplasiranim Borcem kasni osam bodova.

- U drugi dio sezone kreće s minus osam. Tako smo i selektirali ekipu i dovodili igrače da pokušamo da budemo konkurentni. Vjerujem u ekipu i ovu grupu igrača. Ispred nas je 15 utakmica, 45 bodova i dok god postoji matematička mogućnost mi ćemo se boriti da ostvarimo to - nastavio je strateg Sarajeva.

On je pohvalio narednog rivala kazavši da se radi o lideru, aktuelnom prvaku, koji ima novog trenera, kao i da znaju šta ih čeka na što se i pripemaju.

O broju stranih državljana u ekipi je kazao:

- Svjesno smo to uradili, s obzirom na to da je Sarajevo napravilo loše rezultate u prvom dijelu sezone. Puno razgovaramo sa strancima, u zapisniku ih može biti pet, trojica će biti na tribinama. Jako mi je žao radi toga, svi bi igrali i svi imaju kvalitet. Sve ovisi od utakmice do utakmice, prema tome ćemo praviti ekipu i izbor stranih igrača - poručio je Varešanovič.

Dodao je da ne osjeća pritisak "jer njegov cijeli život je pritisak".

- Cilj mi je da igračima bude što lakše, a sve ostale negativne stvari oko kluba preuzet ću na sebe.

Varešanović je novinarima kazao da ima prvih 11, da tokom pripremnih utakmica nije želio otkriti startnu postavu.

- U ovom momentu imam prvih 11, ali u ovom momentu ne bih izlazio sa sastavom.

U Sarajevu su se pojavile parole protiv novog-starog trenera Sarajeva.

- Mnoge izjave su izvučene iz konteksta. Ima tu par parola koje nisu tačne. Znam kome to odgovara, ali neću da ih imenujem. Oni će se sami prepoznati. Volio bih da smo svi jedno, kao što treba da budemo, da smo svi na istoj strani i da imamo isti cilj. Mogu pričati šta hoće, ali ljubav prema ovom klubu mi ne mogu oduzeti - jasan je bio Varešanović.

Novinarima se obratio i novi kapiten Avdija Vršajević.

- Pripreme su dugo trajale, bili smo u Antalyji tri sedmice i radili smo dobro. Imali smo kvalitetne protivnike. Momci koji su došli imaju kvalitet i drago mi je što se ciljano dovodilo. Imamo kvalitetnu ekipu i ne trebamo se nikog bojati u drugom dijelu sezone.

- Zrinjski je ekipa koja je već dugo zajedno. Mislim da im je hendikep odlazak trenera, ali dobili su novog isto kvalitetnog šefa. Svaka čast svakome, ali mi gledamo sebe - rekao je on.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.